Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?

View Gallery
5 Photos
Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?
0042512001380563030_424493_600x458

Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?
sh-euml-nohet-dita-nd-euml-rkomb-euml-tare-kund-euml-r-abuzimit-dhe-trafikimit-me-droga_hd-1200x630

Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?
kokaina_niszczy_geny_2014-02-01_13-35-31

Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?
kokaina-min_1462962529-9987785

Çfarë i shkakton kokaina trurit dhe trupit tuaj?
novogoriski-kriminalisti-nad-preprodajalce-drog-02

Nëse tymoset, ose injektohet, kokaina hyn në gjak dhe fillon të ndikojë në tru në një kohë të shkurtër. Pasi atje, ndërhyn me procesin normal të trurit të thithjes dhe riciklimit të hormoneve të caktuara, duke përfshirë edhe ato që luajnë role kyçe në kënaqësi dhe dëshirë.

Përdoruesit e ndjejnë këtë tepricë si eufori intensive. Por konsumimi i lartë është jetëshkurtër, dhe në shumicën e rasteve zgjat diku nga pesë deri në 30 minuta. Përdorimi i rëndë mund të ketë pasoja negative, të rrjedhë gjak nga hunda deri në dëmtime të përhershme të mushkërive dhe madje edhe vdekjen.

Një pjesë e trurit që mund të preket nga kokaina përfshin qendrën kryesore të kujtesës. Shkencëtarët janë duke studiuar rolin që kjo mund të luajë në varësi, pasi ajo mund të ndihmojë të shpjegojë pse për disa njerëz, duke parë vende të caktuara, njerëzit, apo gjëra të cilat janë të lidhura me përvojën e përdorimit, mund të shkaktojë një dëshirë për t’ju kthyer përsëri drogës, pavarësisht pasojave negative që sjell duke e përdorur atë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤