Sintra, qyteti misterioz që frymëzon shkrimtarët

Sintra është një nga vendet më të bukura dhe më misterioze në botë, që ka frymëzuar mjaft shkrimtarë e poetë botërorë.

Nuk është çudi pse Lord Bajroni u frymëzua nga bukuria e këtij qytetit për të shkruar ‘Shtegtimin e Çajld Haroldit’.

 

Sintra 1

Picture 1 of 5

Çdokush që ka vizituar këtë pjesë magjike të botës, e cila ndodhet jo shumë larg nga Lisbona, do të mund të shkruante edhe një poezi në nder të bukurisë së qytetit.

Sintra, e cila është monument kulture e shpallur nga UNESCO, fsheh mistere dhe bukuri që vetëm në botën e përrallave keni takuar.

Janë të shumtë vizitorët që mbërrijnë aty dhe shuajnë kuriozitetin e tyre rreth mistikës së këtij qyteti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤