14 qytetet më antike në botë

E përditshmja britanike, “Telegraph”, ka botuar një artikull ku tregon 20 qytetet më të vjetëra që kanë pasur vijueshmëri të banorëve.

1.Jericho, Palestinë, 9000 p.e.s.

Picture 1 of 14

Në listë ndodhen qytete kryesisht nga India, Lindja e Mesme dhe katër nga Ballkani.

Si shteti me numrin më të madh të qyteteve të vjetëra është Libani, ndërsa qyteti më i vjetër paraqitet Jericho në Palestinë, edhe pse në disa revista Damasku njihet si më i vjetri.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤