Dekorime për Pashkët

table-setting-mld108212_vert

Pashka (ose pashkët) është kremtimi më i madh i kalendarit liturgjik të Kishës Katolike dhe të kishave të tjera të krishtera që kremtojnë Ringjalljen e Jezusit të Nazaretit ndodhur, sipas Besëlidhjes së Re, tre ditë pas vdekjes së tij në kryq.

Java para Pashkëve është quajtur Java e Shenjtë, dhe ajo përmban Tri Ditët e Pashkëve, që përfshijnë Të Enjten e Shenjtë, që përkujton Darkën e Fundit, Të Premten e Shenjtë, që përkujton kryqëzimin dhe vdekjen e Jezusit. Në krishtërimin perëndimor, Sezoni i Pashkëve, fillon të dielën e Pashkëve dhe zgjat shtatë javë, duke i dhënë fund me ardhjen e ditës pesëdhjetë. Në Orthodhoksi, sezoni i Pashkës fillon ditën e Pashkës dhe përfundon me ardhjen e ditës së dyzetë, festën e Ngritjes.

Më poshtë ju paraqesim mënyra të ndryshme dekori për Pashkë:

7-easy-easter-decor

75

0406_msl_baskets_vert

0406_msl_pompom_chick_vert

3130_031208_doilyeasterbask_vert

81433-Easter-Decorations

Romantik-Fenster

easter06-013-mld109852_vert

easter09-051-mld109852_vert

easter15

easter10-021-mld109852_vert

easter-baskets-flower-mld108275_vert

easter-decor

Easter-Decoration-9

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

easter-decorations-5

Easter-Decorations-From-Etsy

easter-table-decorations-

easter-table-decorations-4

eggs-in-nests-115-exp-1-mld110852_vert

f83208c1c460022db915ca506df7209a1427463309 (1)

f83208c1c460022db915ca506df7209a1427463309

ft_apr04msl05_xl

gt_botegg01_vert

gt_eggtree01_l_vert

gt02aprmsl_egg01_xl

gt02aprmsl_garland_xl

Holiday-table

husveti-dekoracio

la10409_0409_7_05_hd

la104017_0409_mantel1_hd

mla101446_0406_tulipstable_vert

mla103219_0408_nest_eggs_xl

mla103219_0408_warbler_hd

mld102312_0407_tree_hd

mld104015_0409_20_vert

mld105558_0410_pmeggs3b_vert

mld105925_0411_egghunt_kidtable_012_tablecloth_vert

pp3

silver-baskets-mmla101446_vert

sophisticated-Easter-decorations-large-480x446

tvm2131_032707_feltedchicks_xl

tvs6807_xl

tvs8059_vert

Πασχαλινή-διακόσμηση-με-αυγά13

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤