Diana, Princesha e Uellsit.

diana-riding

Diana, Princesha e Uellsit, ishte gruaja e parë e Charles, Princi i Uellsit, i cili është fëmija më i madh dhe trashëgimtar i dukshëm i Mbretëreshës Elizabeth II.

Diana ka lindur në një familje të fisnikërisë britanike me prejardhje mbretërore, si e nderuara Diana Spencer.

Ajo ishte fëmija i katërt dhe vajza e tretë e John Spencer. Ajo u rrit në Park House, dhe u arsimua në Angli dhe Zvicër.

Në vitin 1975, pasi babai i saj trashëgoi titullin Earl Spencer, ajo u bë Lady Diana Spencer.

62ff6fac8c20137cc3090260f5817696

Martesa e saj me Princin e Uellsit më 29 korrik 1981, të mbajtur në Katedralen e Shën Palit, ka arritur një audiencë televizive globale prej mbi 750 milion njerëz.

Ndërsa gjatë martesës, Diana mori titujt Princesha e Uellsit, Dukesha e Cornwall, Dukesha e Rothesay, Kontesha e Chester, dhe Baronesha e Renfrew. Ajo dhe burri i saj kanë dy djem sëbashku, princat William dhe Harry, të cilët më pas ishin respektivisht të dytë dhe të tretë në përputhje të vazhdimësisë për fronin britanik. Si Princesha e Uellsit, Diana ndërmori detyrat mbretërore në emër të Mbretëreshës për ta përfaqësuar atë në funksione jashtë shtetit.

princess-diana (1)

Ajo ishte e njohur për punën e saj të bamirëse dhe për mbështetjen e saj të Fushatës Ndërkombëtare për Ndalimin e Minave Tokësore. Prej vitit 1989, ajo ishte presidentja e Great Ormond Street spitali për fëmijë, përveç dhjetra bamirësive të tjera.

Princess-Diana

Diana ka mbetur objekt i shqyrtimit të mediave në mbarë botën gjatë dhe pas martesës së saj, e cila përfundoi në divorc më 28 gusht 1996. Vdekjea e saj erdhi nga një aksident me makinë në Paris më 31 gusht 1997.

Lady-diana-101757_w1000_(cropped)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤