“Fisnikët” dhe nostalgjia e këngëve të hershme… “Zotëria juaj”

Fisniket_1_472981644

Fisnikët janë një bandë shqiptare pop, që u formua në vitin 1980 gjatë kohës kur në Kosovë mbretëronte një atmosferë e volitshme për zhvillimin e rock-ut lokal.

Në këtë kohë ishte formësuar një traditë dhe ngjyrë autoktone në këtë stil të muzikës.

Bandat “Gjurmët”, “Illirët”, “Minatori” e të tjerë gjatë kësaj kohe mbretëronin në rock-pop skenën kosovare, kurse “Fisnikët” e plotësuan këtë me stilin e tyre të ashtuquajtur akustik, ku përcjellja e këngëve bëhet me kitarë akustike.

grupifisniket

fisniket

grupi fisniket1

Anëtarët:

1982
Agim Gërguri :Bedri Visoka : Ramiz Halimi : Sokol Gashi
2005
Agim Gërguri : Besim Gashi : Fitim Sheholli : Erzen Berveniku

fisniket,,

mateusfrokuft-fisniket

Albumet

Zotëria juaj – 1992
Kur të vjen pleqëria – 1995

maxresdefault

agimi3

fisniket_ballina_6133_thmb4

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤