Havai, Ishulli i Lindjes zhduket plotësisht

View Gallery
2 Photos
Havai, Ishulli i Lindjes zhduket plotësisht
ishulli

Havai, Ishulli i Lindjes zhduket plotësisht
ishulli1

Havai ka një ishull më pak. Ishulli i Lindjes është zhdukur plotësisht në det. Këtë e tregojnë fotot e publikuara nga Autoriteti Amerikan i Peshkimit.

Që prej uraganit Walaka, që zgjati dhjetë ditë në fillim të tetorit, ishulli i madh 4.5 hektarë është zhdukur plotësisht.

Eksperti i klims Chip Fletcher thotë se ishulli mund të ketë pasur një moshë 2-mijë vjeçare.

Ai shton se është i zhgënjyer dhe mendon se brenda dy dekadash, do zhduken shumë ishuj të tjerë.

Ishulli i Lindjes gjendej 900 kilometra larg kryeqytetit Honolulu, në një zonë të mbrojtur me ligj.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤