Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore

View Gallery
5 Photos
Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore
“fantazmat” 1

Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore
“fantazmat” 2

Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore
“fantazmat” 3

Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore
“fantazmat” 4

Imazhe të rralla nga “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore
“fantazmat” 5

Ky koleksion me fotografi të rralla tregon sesi mund të dukeshin “fantazmat” e Luftës së Dytë Botërore, nëse do të ribëheshin edhe një herë por me ngjyra. Pamjet e veçanta mbulojnë skena moderne nga Franca, me fotografi atmosferike të marra edhe njëherë në të njëjtin vend gjatë luftës.

Ky është një projekt i ekspertes historike Jo Teeuwisse nga Amsterdami, e cila e nisi atë pasi gjeti 300 filma negativë të vjetër në një pazar me gjëra të lira pranë shtëpisë së saj.

Ajo hulumtoi sfondin e secilës prej gjetjeve më interesante dhe rikrijoi një seri të rrallë me imazhe nga ato bardh e zi në ato me ngjyra.

“Katër vite kemi kërkuar rreth jetesës para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, jo vetëm për të mbledhur informacion, por edhe për të intervistuar dëshmitarë , e më pas të rikrijonim disa aspekte të historisë”, ka thënë ekspertja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤