Jeta tragjike e supermodeles së parë të Amerikës.

nu-than-sac-dep-hoa-ky-audrey-munson-hao-quang-va-bi-kich-2b-thumb43

Ndërkohë që supermodelet e sotme janë të suvatuara në të gjithë mediat sociale, në një lumë selfie-sh që do të zhduken aq shpejt sa u shfaqën, fytyra e supermodeles së parë të Amerikës është ende e përjetësuar në të gjithë qytetin e New York-ut – jashtë Bibliotekës Publike të New York, Hotel Plaza, shatërvani Pulitzer – dhe nëpër qytete të tjera të mëdha si Atlanta, San Francisco dhe Madison.

Ndryshe nga Gigi dhe Kendall, megjithatë, ju ndoshta nuk e dini emrin, Audrey Munson, jeta e të cilës është kronikë në biografinë e re të James Bone-së hetues i The Curse of Beauty. Modelja e mirënjohur vdiq në moshën 104 vjecare, në vitin 1996, në një Ogdensburg, New York, azil ku ajo kaloi gjashtë dekadat e fundit të jetës së saj.

Audrey-Munson_1

Bone, ish-shefi i byrosë New York, u prezantua me Munson vjet më parë, ndërsa jetonte në Soho. Një mik i drejtoi vëmendjen në “Fame Qytetare”, statuja e Munson që ulet në majë të ndërtesës komunale dhe është vënë madhësi nga Statuja e Lirisë.

Cmenduri e vërtetë. Munson erdhi në Nju Jork dhe u tërhoq nga errësira kur fotografi Felix Benedikti Herzog vuri re bukurinë e madhe të saj. Munson u bë një aktore dhe një modele nën tutelën e tij dhe pothuajse pranoi një propozim martese nga Herzog.

Si një 18-vjeçare, Munson tërhoqi vëmendjen e artistëve të shquar për fizikun e saj idealiste – “Gruaja më e formuar dhe e përkryer në botë,” tha për shtyp në atë kohë.

Audrey_Munson

Munson është e adhuruar nga burrat. Por ajo është përqendruar në mbajtjen e vendit e saj në majë të botës së modelimit. Ajo vazhdoi të shkëlqejë në mënyrë profesionale. Kur ajo u nis për në Bregun Perëndimor, ajo luajti në shfaqje të modës komerciale dhe u bë ylli i parë amerikan për të dalë plotësisht lakuriq në film. Por problemet u pasuan së shpejti. “Atje, ajo filloi të ketë probleme psikologjike”, thotë Bone. “Ajo ishte muza më e famshme në Amerikë, por u masakrua për fat të keq deri në një rast të një vrasjeje.”

inspiration-1915-cop-exp

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤