Ju shëndoshin apo jo makaronat?

35F0C89D00000578-3673651-For_while_it_may_be_heavy_on_carbs_pasta_may_even_help_you_slim_-m-10_1467639234283

 

Imazhi i tyre është përkeqësuar po aq sa buka dhe është konsideruar si një armik i shumë dietave në botë.

Por ideja që ngrënia e makaronave ju shënosh është një mit dhe e kundërta është e vërteta, zbulojnë shkencëtarët.

Ndoshta kjo mund të jetë e rëndë për karbohidratet, një studim i ri zbuloi se makaronat mund t’ju ndihmojnë që të dobësoheni.

Kjo sepse, kur konsumohen si pjesë e dietës Mesdhetare të pasura me perime dhe vaj ulliri, makaronat janë të lidhura me një reduktim të lehtë në Indeksit të Masës së Trupit (BMI) dhe madhësisë së belit.

Studimi nga shkencëtarët italian analizuan dietat për më shumë se 23.000 njerëz nga dy zona të ndryshme në Itali.

Ata u kërkuan pjesëmarrësve që të regjistronin çdo gjë që konsumonin në një ditar. Sasia e makaronave që konsumonin në ditë ishte standardizuar dhe krahasuar me BMI-n e tyre, bel dhe hip tyre matjet.

Hulumtuesit dolën në përfundimin se nuk kishte lidhje mes ngrënies së makaronave dhe shtimit në peshë – kjo ishte e lidhur në fakt për të qenë të zbehta.

Autori kryesor i studimit, George Pounis, tha: “Të dhënat tona tregojnë se shijimi i makaronave në bazë të nevojave të individëve kontribuon për një Indeks të Masës Trupore të shëndetshme, bel me perimetër më të ulët dhe raport më të mirë bel-ije”.

Burimi: iconstyle.al

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤