Kjo sjellje e baballarëve ndikon në inteligjencën e fëmijëve

brother-sister-kids-parent

Sipas një studimi të ri, baballarët që janë të qetë dhe kujdesen për fëmijët e tyre përmirësojnë nivelin e inteligjencës së fëmijëve. Studiuesit sugjerojnë që baballarët të kalojnë shumë kohë me fëmijët dhe të luajnë me ta, që kur lindin.

“Baballarët duhet të luajnë dhe të kalojnë më shumë kohë me fëmijët e tyre, sepse kjo ka një efekt pozitiv” – ka thënë një ndër studiuesit.

Përkujdesja e tyre është një tregues i zhvillimit mendor tek foshnjat dhe përveç kësaj krijimi i marrëdhënieve që në moshë të vogël, ndikon që fëmijët të jenë shumë të lidhur me baballarët e tyre, shkruan blitz.al. Kjo lidhje ndikon pozitivisht pasi babi është një figurë e fortë dhe i pamposhtur para syve të fëmijëve.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤