Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….

View Gallery
16 Photos
Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 1

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 2

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 3

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 4

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 5

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 6

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 7

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 8

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 9

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 10

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 11

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 12

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 13

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 14

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 15

Lumi i Shalës, një mrekulli e natyrës….
Lumi i Shalës 16

Në këto zona të Shqipërisë ku vetja të duket si në plazhet e Vietnamit ose Tailandës, është e pafalshme të mos shkoni qoftë një herë të vetme…në verë por edhe në dimër.

Këto vende fantastike me bukuri përrallore të papërshkrueshme, i përkasin Liqenit të Komanit dhe lumit të Shalës, në zonën e malësisë së Mbi-Shkodrës.

Lumi i Shalës me një gjatësi prej 37 km buron tek kroi i Shtrazës në krye të fshatit Theth, në rrëzë të majës së Radohinës, nga ku zbret poshtë nëpër luginë të Shalës, nga Thethi, Ndërlysa e Musha, nga Breg-Lumi tek Porta e Shalës (Gryka e Rrshqëmit), nëpër Lotaj, e në luginën e Shoshit, dërisa derdhja e tij shkon në Lesniqe në Drin (sot liqeni i Komanit).

Aty disa mendje të holla kanë inprovizuar disa plazhe spektakolare dhe një resort tepër origjinal, i cili për pamjet që ofron është vertetë si një copë “Parajsë”.

Fotot e këtyre vendeve të rralla kanë bërë tashmë xhiron e botës, ndaj aty kanë nisur të vërshojnë si turistë nga Shqipëria, ashtu edhe të huaj.

Por ajo që mbetet vërtetë mahnitëse është edhe ishulli i vogël në liqenin e Komanit, i cili vitit e fundit ka nisur të mbulohet nga bimësia e harlisur.

Shikoni këto foto që të kuptoni se për çfarë mrekullish po ju flasim…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤