Mbretëresha Rania viziton refugjatët muslimanë

Tragjedia e Rohingya: “E pafalshme”, thotë Mbretëresha Rania pas vizitës në kampet e refugjatëve.

Rania 1

Picture 1 of 9

Mbretërorja jordaneze bën thirrje për mbështetje më të madhe ndërkombëtare për viktimat e goditjes në Myanmar.

Gjendja e refugjatëve të Rohingya në Bangladesh është “zemërthyese dhe tronditëse”, tha mbretëresha Rania e Jordanit pas vizitës në kampet në Bazar të Cox.

Shumë e prekur si edhe dukej në takimin me gazetarët në kampin Kutapalong, Mbretëresha tha se kishte “mbajtur veten me zor për kushtet tmerrshme”, por aktet e dhunës që refugjatët i kishin përshkruar asaj ishin “të paimagjinueshme”.

“Kam dëgjuar për përdhunimin sistematik të vajzave të reja, të cilat ishin të bllokuara në shkolla dhe të përdhunuara nga ushtarët. Kam dëgjuar për foshnjat që goditeshin si topa futbolli. Kam dëgjuar anëtarë të familjes që më tregojnë se si i kanë parë prindërit e tyre të vrarë, para syve të tyre “, tha ajo. “Kjo është diçka që është e papranueshme.”

Duke bërë thirrje për mbështetje më të madhe ndërkombëtare për afro 600,000 anëtarë të pakicës muslimane të cilët janë larguar nga dhuna në shtetin Rakhinë të Myanmar, Mbretëresha Rania tha: “Pa respekt apo kujdes për parimet e të drejtës humanitare dhe ndërkombëtare, diskriminimi dhe persekutimi i pakicave të Rohingya ka vazhduar të pandryshuar, në pamje të plotë të gjithë botës. ”

“Është e pafalshme që kjo krizë po zhvillohet në skenën botërore për një audiencë mjaft indiferente”!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤