Metroja e Moskës, si një pallat mbretëror. Fotot që pushtuan rrjetin

Pamje mahnitëse janë këto që zbulohen nga metroja e Moskës.

4-1

Picture 1 of 14

E hapur në vitin 1935, në kohën e Stalinit, sot ajo është e 6 në botë për nga gjatësia, por nga bukuria është e paarritshme. Dikur me vetëm 13 stacione dhe 11 kilometra, sot ajo ka 197 stacione me 329 km. Thellësia më e madhe nga kalon metroja është 74 metra.

Ajo dallon nga metrotë e tjera në botë për nga pikturat, arkitektura dhe shumë gjëra të tjera. Luksi i saj u jep udhëtarëve ndjenjën se gjenden në pallatin më të bukur në botë.

Fotografi kanadez David Burdeny ka bërë të njohur bukurinë e nëndheshme, nëpërmjet fotove në galerinë e mësipërme.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤