Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!

View Gallery
5 Photos
Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!
mirela-kumbaro

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!
Mirela

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!
Mirela 2

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!
Mirela

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro habit me mënyrën e sensibilizimit…!!!!
Mirela 1

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro, ka habitur me një postim të bërë së fundmi në Twitter, ku u ka bërë thirrje të rinjve të lexojnë, por në një mënyrë të veçantë dhe me një fjalor që nuk ka kaluar pa u komentuar.

Ndër të tjera ajo ka shkruar:

“Lajm i fundit: Lëvizja kombëtare për lexim…. Duhet t’i bëjmë librat sërish “cool”. Nëse shkoni në shtëpi me dikë që nuk ka libra, atëherë “don’t fuck them”, ka shkruar Ministrja që ndoshta ka dashur të thotë “mos u ngatërroni me ta”, por ka zgjedhur fjalët e gabuara.

Ndërkohë komentet kanë qenë të shumta, duke e kritikuar për këtë fjalor.

Mënyra si Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, prezantoi iniciativën e quajtur “Lëvizja Kombëtare për Lexim” me qëllim nxitjen e leximit tek çdo moshë, ka ngjallur mjaft debat në rrjetet sociale.

Postimi është në anglisht: “We need to make books cool again. If you go home with somebody and they don’t have books, don’t fuck them. Don’t let them explore you until they’ve explored the secret universes of books”.

Në shqip përkthehet “Ne duhet të kemi sërish libra të mirë. Nëse shkon në shtëpinë e dikujt që s’ka libra, mos u q* me të. Mos e lejo atë të të eksplorojë ty para se të eksplorojë universet sekrete të librit”.

Një ditë pasi postimi me mesazhin e saj: “Nëse shkoni në shtëpi me dikë që nuk ka libra, atëherë ‘don’t fuck them’”, bëri xhiron në rrjetet sociale dhe lumit të madh të komenteve që e pasuan, ka ardhur dhe reagimi i ministres së Kulturës Mirela Kumbaro.

POSTIMI I KUMBAROS
Me keqardhje për të gjithë vorbullën e krijuar nga një citim origjinal i John Waters, i cili, siç ia arriti qëllimit kur e tha dhe bëri të flitej për librat, ia arriti përsëri edhe këtu, paçka se këtë herë keqkuptimet e keqinterpretimet ranë në ‘kurrizin’ tim,

I ftoj të gjithë të mirëkuptojnë qëllimin nxitës për të mos e braktisur librin e leximin, si edhe të mos bien pre e përkthimit të gabuar, të këtij teksti😄

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤