Mirush Kabashi, Sokrati shqiptar.

u2_KabashiMirushProfile

“Apollogjia e fundit e Sokratit” dhe interpretimi i jashtëzakonshëm i Mirush Kabashit në rolin e Sokratit i ka lënë pa frymë spektatorët në Shqipëri dhe jashtë saj.

Mirush Kabashi cilësohet si aktori i mbi 100 roleve.

Kaq të ndryshëm rolet e interpretuara prej tij dhe kaq original dhe mbresëlënës interpretimi i Mirush Kabashit në secilin prej tyre!

Mirush_Kabashi

Mirush Kabashi, aktori i njohur i kinemasë dhe teatrit shqiptar, mund të cilësohet dhe si një nga interpretuesit më të mirë të poezisë në Shqipëri.
Mirush Kabashi lindi më 17 prill 1948 në Shkodër dhe është rritur në Durrës. Origjina e tij është nga Gjakova. Shpesh ka qenë edhe prezantues i aktiviteteve të shumta artistike.

mirush_kabashi_e_beri_me_lot_a

3d9a979b1c7ae6adda1ab5edd6c87151_L-890x395

Filmografia:
Kronikë provinciale (2009)
Ne dhe Lenini (2008)
Nata (1998)
Edhe ashtu edhe kështu (1989)…. Babai i Almës
Binarët (film) (1987)
Telefoni i një mëngjesi (1987)….Kujtimi
Zëvendësi i grave (1987)……… Lisimak Voci
Nxënsit e klasës sime (1984)..Mësues Nardi

????????????????????????????????????

Kohë e largët (1983) ………Asketi Lithan
Dora e ngrohtë (1983)
Shoqja nga fshati (1980)
Një ndodhi në port (1980)
Radiostacioni (1979)
Koncert në vitin 1936 (1978)… Toger Shazivari
Zani partizani (1976) (TV)….Partizan-vëlla i zanit
Emblema e dikurëshme (1976)

123_mirushi-ne-kosove

mirush-kabashi-2-c1200x600

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤