Një pikturë e Van Gogh shitet për më shumë se shtatë milionë euro në Paris

View Gallery
2 Photos
Një pikturë e Van Gogh shitet për më shumë se shtatë milionë euro në Paris
Van Gogh

Një pikturë e Van Gogh shitet për më shumë se shtatë milionë euro në Paris
vincent-van-gogh-

Një pikturë e Van Gogh kur ishte i ri u shit sot për më shumë se shtatë milionë euro në Paris gjatë shitjes së parë në ankand në Francë të një vepre të piktorit holandez prej më shumë se 20 vitesh, njoftoi shtëpia e ankandeve “Artcurial”.

“Raccommodeuses de filets dans les dunes” (Riparueset e rrjetave në duna) e vitit 1882 u shit për 7,065 milionë euro tek një koleksionist amerikan, ndërkohë që kjo vepër vlerësohej midis tre dhe pesë milionë euro.

Shitja e fundit në ankand e një pikture të Van Gogh në Paris përkon në mes të viteve 1990, dhe bëhet fjalë për pikturën “Le Jardin à Auvers” (Kopshti në Auvres) dhe arriti vlerën e 10 milionë dollarëve.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤