Për herë të parë në 18 vjet, Mbretëresha Elizabeth po e kapërcen një detyrë solemne vjetore

Monarkja 91-vjeçare gjithmonë ka marrë pjesë dhe është përkulur solemnisht në ditën përkujtimore kushtuar ushtarëve të rënë të Britanisë, në Ditën e Përkujtimit në Mbretërinë e Bashkuar, çdo12 nëntor. Por të mërkurën, Pallati Buckingham njoftoi se këtë vit ajo do të vëzhgojë procedurat krahas burrit të saj Princi Filipit, 96 vjeçar, tashmë i tërhequr nga jeta aktive politike. Ajo i ka kërkuar birit të saj më të madh dhe trashëgimtarit Princi Charles që të kryejnë detyrën në emër të saj.

Mbretëresha ka humbur vetëm gjashtë mundësi për të bërë respektin e saj personalisht me një kurorë me lule të kuqe në memorialin e luftës në Londër, Cenotaph, gjatë mbretërimit të saj 65 vjeçar. Ata ishin për shkak se ajo ishte larg në turne – në Gana në 1961, Brazil në 1968, Kenia në 1983 dhe Afrika e Jugut në 1999 – dhe për shkak se ajo ishte shtatzënë me Prince Andrew në 1959 dhe Prince Edward në 1963.

Disa e shohin vendimin si një shenjë të tranzicionit të pushtetit në vazhdim drejt Charles, 68 vjeç, i cili është duke marrë më shumë nga rolet e saj publike. Duke shpjeguar vendimin e saj, një burim mbretëror i thotë revistës PEOPLE: “Ajo dëshiron të jetë së bashku me Dukën e Edinburgut”.

Burimi shpjegoi se Mbretëresha do të vazhdojë të takohet me liderët politikë pas ceremonisë dhe të marrë pjesë në ngjarjet e tjera të fundjavës, siç është Festivali Mbretëror i Përkujtimit në Sallën Mbretërore Albert, më 11 nëntor. Philip nuk pritet të marrë pjesë në të.

Ndërkohë, veterani i luftës, Princi Harry, do të vizitojë fushën e përkujtimit në Abbey të Westminster më 9 nëntor – një event që ai e ka ndarë me gjyshin e tij Prince Philip në vitet e fundit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤