Përdorimi i tepruar i telefonave të mençur shkakton ankth dhe depresion

Varshmëria nga telefonat e mençur mund të ketë efekte të ngjashme në tru me ato që janë parë në dhënien pas opioidit, tregon një studim i ri.

Studiuesit kanë anketuar studentët e kolegjeve rreth përdorimit të teknologjisë dhe kanë gjetur se sjellja e atyre që përdorin tepër telefonat e mençur është e ngjashme me përdorimin e substancave abuzive, transmeton KP.

Studimi ka gjetur se personat që varen nga telefonat e mençur ndihen më të izoluar, me depresion dhe me ankth në krahasim me ata që nuk janë të varur nga telefonat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤