Përse duhet ta dashuroni vetveten?!

Enjoying Autumn
Enjoying Autumn

Tjerëve mund t’iu dhuroni vetëm çfarë keni për veten. Prandaj, mënyra se si e dashuroni veten e cakton atë se si do t’i dashuroni të tjerët.

Edhe pse mund t’iu duket e çuditshme, shumë ekspertë thonë se ta dashuroni veten është më e vështirë sesa t’i doni tjerët.

Sidoqoftë, iu sjellim disa arsye të cilat do t’iu tregojnë se përse është mirë ta dashuroni vetveten:

Nuk pendoheni nëse bëni ose nuk bëni diçka

Ta dashuroni vetveten përfshin ‘pranimin’ e vetvetes. Pra, i besoni vetvetes më shumë dhe i besoni vendimeve tuaja pa pasur pendime.

Fillon t’iu rritet vetëbesimi

Dashurimi i vetvetes iu prezanton me një lloj vetëbesimi që asnjëherë nuk e keni ditur se ekziston brenda jush.

Nivelet e stresit zvogëlohen dukshëm

Kur filloni të ndaloni së brengosuri se çfarë mendojnë tjerët dhe keni nivele të larta të vetëbesimit, automatikisht nivelet e stresit fillojnë të zvogëlohen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤