Përvjetorët që nuk duhen harruar

gift

Ditët e përvjetorëve, vit pas viti, festohen nga çiftet si një kujtesë për ditën e martesës. Çdo vit ka një simbol që shoqërohet edhe me një festë sipas rastit.

Dhuratat dhe simbolet e viteve të martesës

* Në vitin e parë të martesës festohet përvjetori i pambuktë. Në këtë ditë dhurohen çokollata të mbyllura me një letër rozë.

* Në vitin e pestë të martesës festohet përvjetori i mëndafshtë dhe ëmbëlsirat mbështillen me një letër në nuancë të kaltër.

* Në vitin e 10-të të martesës festohet përvjetori i kutive, të cilat mbështillen me ngjyrë të verdhë.

* Në vitin e 15-të të martesës festohet përvjetori i porcelantë, dhuratat mbështillen me letër me nuancë bezhë.

* Në vitin e 20-të të martesës festohet përvjetori i kristaltë, dhuratat mbështillen me letër të verdhë.

* Në vitin e 25-të të martesës festohet përvjetori i argjendtë dhe ngjyra është e njëjtë me përvjetorin.

* Në vitin e 30-të të martesës festohet përvjetori i perlave. Dhuratat duhet të mbështillen me ngjyra të kaltër deti.

* Në vitin e 35-të të martesës festohet përvjetori i safirit. Gjatë kësaj dite sundon nuanca e kaltër.

* Në vitin e 40-të të martesës festohet përvjetori i smerald. Gjatë kësaj dite sundon nuanca e gjelbër.

* Në vitin e 45-të të martesës festohet përvjetori i rubinit, dhuratat duhet të mbështillen me ngjyrë të kuqe.

* Në vitin e 50-të të martesës festohet përvjetori i artë dhe, sigurisht, është ngjyra e artë që sundon këtë festë.

* Në vitin e 55-të të martesës festohet përvjetori i fildishtë dhe nuanca e bardhë e fildishtë duhet t’i mbulojë dhuratat e bashkëshortëve.

* Në vitin e 60-të të martesës festohet përvjetori i diamant dhe dhuratat mbështillen me letër të bardhë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤