Piramida më e madhe në botë nuk është në Egjipt

primida

Në qytetin Pueblo në Meksiko ndodhet një breg i madh me një kishë në majë, nën të cilën gjendet piramida më e madhe në botë. Nuk dihet se kush e ka ndërtuar objektin e vjetër 2.300 vjet, por autorët e tij kanë ditur se argjila, nga e cila është ndërtuar është e përshtatshme për rritjen e bimëve, të cilat e mbulojnë piramidën sot në tërësi. Por, një gjë është e sigurt- ishte shumë vështirë për ta pikasur. Kortez, i cili në vitin 1519 invadoi qytetin e lashtë Çolula, nuk e kishte hetuar piramidën dhe popullata vendase se e kishte gjetur deri në vitin 1910.

SHPËRNDAJE NË :

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤