Romantika është impuls, jo emocion

auto_zp-romantika-780x4391485028309

Kjo është ajo pjesë e trurit e cila është aktive kur kërkoni çokollatën, kur dëshironi të arrini avancim në punë. Kjo është punë truri.

Dashuria ROMANTIKE nuk është emocion, thotë antropologia Helen Fisher. Teoria e saj është që pas këtij kuptimi fshihet gjakimi i fuqishëm që të jesh me një person.

– Është mirë të shkoni në krevat me të, mirëpo gjithashtu dëshironi që t’ju thërrasë në telefon, të dilni në takime, të shëtisni, t’ju thotë që ju dashuron – thotë Helen.

Karakteristikë tjetër themelore e dashurisë romantike është motivacioni.

Helen Fisher thotë që kjo ndodh sepse motori në tru ndizet dhe ne atëherë e dëshirojnë personin e caktuar.

– Dhe në fund, ky është një opsesion. Para se i skanoja njerëzit, u bëja pyetja të ndryshme. Mirëpo më me rëndësi gjithmonë ishte e njëjta: “Sa herë në ditë mendoni për atë person?” Dhe të gjithë do thoshin: “Tërë ditën. Tërë natën. Nuk pushoj së menduari për të”.

Helen konkludon që dashuria e tillë nuk është asgjë tjetër pos impuls.

– Kjo është ajo pjesë e trurit e cila është aktive kur kërkoni çokollatën, kur dëshironi të avanconi në punë. Kjo është punë truri. Kjo është impuls – thotë antropologia.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤