Rruga për në zemër kalon nga veshi i majtë

couple

Kërkime të reja të zhvilluara në Britaninë e madhe dhe në SHBA sugjerojnë që të gjitha komunikimet e karakterit afektiv dhe sentimental kanë më tepër shanse nëse transmetohen nga veshi i majtë, ndërsa udhëzimet dhe komandat mbërrijnë më parë në destinacion nëse “hyjnë” nga ai i djathtë.

Deklarata më e efektshme e dashurisë është ajo e pëshpëritur ëmbël në vesh – dihet.

Megjithatë, kërkime të reja të zhvilluara në Britaninë e madhe dhe në SHBA sugjerojnë që të gjitha komunikimet e karakterit afektiv dhe sentimental kanë më tepër shanse nëse transmetohen nga veshi i majtë, ndërsa udhëzimet dhe komandat mbërrijnë më parë në destinacion nëse “hyjnë” nga ai i djathtë.

Ky është shpjegimi: Truri është i ndarë në dy hemisfera, secila me funksione specifike. Ndërsa hemisfera e majtë merret me logjikën, racionalitetin, ajo e djathtë merret me kreativitetin, intuitën, frymëzimin, emocionet.

Por, hemisfera e djathtë në të vërtetë komandon pjesën e majtë të trupit, pra edhe veshin.

E prandaj arrin menjëherë në “zemër”, apo në zonën e trurit më të prirur për të dëgjuar e për tu “ëmbëlsuar”. Meqë ra fjala, funksionon edhe nëse do t’i kërkosh për të ngrënë darkën jashtë…

Nëse do të realizohet kërkesa apo jo, ndoshta do varet nga pëshpërit ja në krahun e duhur.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤