Shanghai Tower, kulla më e lartë e artit në botë

View Gallery
4 Photos
Shanghai Tower, kulla më e lartë e artit në botë
1486374426_11486383274

Shanghai Tower, kulla më e lartë e artit në botë
1486374440_31486383272

Shanghai Tower, kulla më e lartë e artit në botë
1486374445_41486383270

Shanghai Tower, kulla më e lartë e artit në botë
1486374450_51486383268

Shanghai Tower është ndërtesa e dytë më e gjatë në tokë, pas asaj të Burj Khalifa në Dubai.

Ndërtesa 632 metra e lartë është hapësira më e lartë e artit në botë. Ajo ka 126 kate e dizenjuar edhe si një ambient për vizitorët për të parë të gjithë Shanghain.

Fituesi i çmimit Grammy, producenti Simon Franglen, i cili ka krijuar këngët e dy filmave të famshëm të Hollivudit, “Avatar” dhe “Titanic” do të krijojë simfoninë që do të luhet në hapjen e ndërtesës, shkruan CNN.

Por pse një simfoni për grataçelën? Duket se frymëzimi ka qënë pamja e tij. “Kam qënë në majë të shumë ndërtesave të mëdha në botë, dhe kjo është diçka ndryshe. Duket si diçka nga një botë tjetër”, ka thënë vetë Franglen për CNN.

Para se të nisë punën, kompozitori u takua me drejtorët e kullës dhe shpjegoi vizionin e tij . “Mënyra se si flsinin për ndërtesën dhe se si punon hapësira aty më kujton shumë meridianët dhe energjinë që rrjedh nga akupuntura. E përmenda këtë, dhe mendoj se ishte pjesë e arsyes se pse vendosën të kuptojnë se çfarë ishin duke bërë”, vijon kompozitori.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤