Shenjat që tregojnë se trupi juaj ka mungesë hekuri

trupi-i-femrave

Sipas statistikave më të fundit nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rreth 9 për qind e grave vuajnë nga mungesa e hekurit, por numri është edhe më i lartë për gratë fizikisht aktive, thonë ekspertët.

10 shenjat e mëposhtme paralajmëruese ju tregojnë nëse vuani nga mungesa e hekurit apo jo .

Lodhje

Trupi e përdor hekurin për të formuar hemoglobinën, substanca në qelizat e kuqe të gjakut që mbart oksigjen. Kur organizmit i mungojnë qelizat e shëndetshme e të pasura me oksigjen ju filloni të ndiheni të lodhur.

Vështirësi në përqëndrim

Sinteza e neurotransmetuesve mund të ndryshojë tek njerëzit me mangësi të hekurit, duke shkaktuar marramendje dhe mungesë përqëndrimi.

Vështirësi në frymëmarrje

Pa hekur të mjaftueshëm në gjak, trupi bëhet i uritur për oksigje.

Lëkurë e zbehtë

Pamja e zbehtë mund të shkaktohet nga keqqarkullimi i gjakut dhe zvogëlimi i numrit të qelizave të kuqe të gjakut.

Thonj të brishtë

Thonjë e brishtë dhe lehtësisht të thyeshëm është shenjë e mungesës së hekurit në organizëm.

Infeksione më të shpeshta

Nëse kohet e fundit keni kaluar gjendje të shpeshta gripale apo viroza , mund të jetë për shkak të mungesës së këtij minerali.

Urinë e kuqe apo rozë ëhtë gjithashtu shenjë e mungesës së hekurit, vetëm në rast se nuk keni ngrënë ushqime me pigment të theksuar të kuq apo vishnje ( si panxhari)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤