Shtatë faktorë që ndikojnë në rënien e flokëve

floke

Dukuria e rënies së flokëve mund të jetë një përvojë stresuese për shumë njerëz dhe gjendja shpirtërore e këtyre persona mund të ndryshojë për keq dhe më shumë nga ç’ndodh zakonisht. Shumë prej nesh nuk i japin rëndësi arsyes se përse flokët tanë po bien dhe nuk tentojnë të gjejnë diçka që e ndryshon këtë dukuri.

Shumica e këtyre rasteve sjellin “effluvium telogen”-in, një gjendje, ku flokët tuaj bien për shkak të një ngjarjeje stresuese. Në fakt, trupi juaj vendos të ruajë energjitë e tij në mënyrë që të mbijetojë dhe të shuajë energjinë në pjesët që rriten flokët tuaj, duke shkaktuar rënien e tyre. “Effluvium Telogen” zakonisht është një proces që ndodh disa herë në trupin e njeriut. Ja disa nga arsyet dhe faktorët që shkaktojnë rënien e flokëve:

Ngjarjet traumatike

Ngjarjet që shkaktojnë trazira të rëndësishme emocionale, ose një ndryshim dramatik në orar mund të çojnë në humbje të flokëve. Ajo ndodhë zakonisht disa muaj pas ngjarjes, kur flokët tuaj tregojnë efektet e shkëputjes nga energjia e saj.

Stërvitja e tepërt

Disa njerëz besojnë se stërvitja e tepërt nuk sjell ndonjë dëm shëndetësorë, por ata ndoshta ende nuk kanë përjetuar humbjen e flokëve. Nëse vazhdimisht e shtyni trupin tuaj në pikën ku ajo përpiqet të shërohet, atëherë ai do të shkojë në mënyrën e mbijetesës.

Lindja e fëmijës

Lindja është një nga ngjarjet më të vështira që trupi i njeriut i përjeton dhe ka kuptim që trupi i një gruaje mund të hyjë në mënyrën e mbijetesës për shkak të kësaj. Përqendruar në përvojën e gjallë, trupi i një gruaje mund të shuajë energjinë zakonisht të drejtuar në rritjen e flokëve, duke shkaktuar humbjen e flokëve disa muaj më vonë.

Gripi

Të qenit i sëmurë me grip, ose vetëm me temperaturë shumë të lartë, mund të shkaktojë stres në një nivel mjaft të rëndësishëm që nxit mënyrën e mbijetesës së trupit tuaj.

Çrregullimet e tiroides

Të kesh tiroide tepër aktive mund të shkaktojë rënie të tepërt të flokëve. Megjithatë, tiroidi joaktiv mund të shkaktojë që flokët tuaj të bëhen të brishtë, të thatë dhe të hollë. Nëse familja juaj ka një histori të gjendjes tiroide, është mirë të kërkoni një test gjaku për të kuptuar nëse tiroidet janë shkaku i rënies së flokëve.

Menopauza

Thjesht plakja mund të shkaktojë humbjen e flokëve në shumë njerëz, zakonisht siç përcaktohet nga gjenetika zotëruese. Gratë shpesh do të vërejnë efektet e humbjes së flokëve kur përjetojnë menopauzën.

Anemia

Të qenit anemik nënkupton se trupi juaj ka mangësi hekuri. Pa ushqyesit thelbësorë, flokët tuaj mund të bëhen të dobët dhe të brishtë, duke i bërë ato më të lehtë të bien.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤