Si ndikon papastërtia në shtimin e peshës

Studiuesit e Universitetit Duke University mblodhën mostrat e pluhurit nga 11 shtëpi në Karolinën e Veriut dhe identifikuan 50 ndotës.

Nga këto, vetëm 1 në 11 u gjet të jetë joaktiv, ndërsa të tjerët treguan efektet në rritjen e triglicerideve në qelizat e yndyrës.

Nga kjo doli se pluhuri përmban çrregullues të gjëndrave endokrinë të aftë për të ndryshuar funksionin normal hormonal. Është njësoj si kur shtoni në peshë nga disa mosfunksionime të tiroides. Ndryshe, procesi endokrin mund të ketë pasoja negative në sistemin riprodhues në të dy gjinitë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤