“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia

View Gallery
23 Photos
“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 2

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 3

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 4

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 5

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 6

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 7

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 8

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 9

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 12

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 13

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 14

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 15

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot

ent

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 18

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 19

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 20

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 22

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 17

“Të degjeneruar”/ Seks simboli nxehet me francezët, i kanoset qelia
Brigitte Bardot 21

Seks simboli i viteve ’60, Brigitte Bardot po përballet me ndjekje penale për nxitje të urrejtjes racore, pasi i quajti “të degjenuar” francezët e Reunion Island. 84-vjeçarja u shpreh tejet e zemëruar ndaj atyre që jetonin në departamentin francez në Oqeanin Indian, pasi këta të fundit, sipas saj, ishin shumë mizorë ndaj kafshëve.

“Vendasit kanë ruajtur instiktet e tyre të egra”, ka shkruar ndër të tjera Bardot në një letër të hapur drejtuar guvernatorëve lokalë të ishullit, që ka një popullsi prej pothuajse një milion.

Ylli i kinematografisë franceze u shfaq veçanërisht e revoltuar për sakrifikimin e dhive dhe u shpreh më tej se banorët e “ishujve të demonizuar” ishin gjithashtu mizorë ndaj qenve dhe maceve. Bardot theksoi se gjatë një festivali, ata i prisnin dhitë dhe i hidhnin në det për peshkaqenët.

Brigitte Bardot njihet për aktivizimin e saj ndaj mbrojtjes së kafshëve. Ajo krijoi në vitin 1986 një fondacion (The Brigitte Bardot Foundation) dedikuar mbrojtjes së tyre dhe që nga viti 1992 njihet si një shërbim publik në Francë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤