Vallëzimi ju bën më inteligjent

Vallëzimi ju bën më inteligjent, kjo sipas mjekut Michael Mosley.

Një klasë e vetme e vallëzimit salsa rritë kuptimin e informacioneve të reja tek njerëzit për 13% dhe memorien për 18%.

Kështu është thënë në një studim të transmetuar në “The Trith About Getting Fit” të BBC-së.

Autori i këtij studimi Michael Duncan beson që vallëzimi salsa është një sfidë për trurin.

Njerëzit mësojnë dhe mbajnë në mend hapa të ri dhe stile të ndryshme të lëvizjeve të cilat i koordinojnë me muzikën, që nënkupton se nuk mund të humbasin koncentrimin.

Vallëzimi i bën njerëzit më të fokusuar dhe më produktiv.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤