Vijon anketa ’10 librat më të mirë të vitit 2018′

Anketës së MapoLetrare për të përzgjedhur 10 librat më të mirë shqip që janë botuar përgjatë këtij viti, i janë bashkangjitur personazhe të tjerë të botës së librit.

Qëllimi i kësaj ankete është nxjerrja në pah e botimeve dhe autorëve shqiptar, duke hapur diskutime mbi atë çfarë këto botime sollën në mendimin dhe letrat shqipe.

Javën e fundit të dhjetorit, ne do të bëjmë publik Librin e Vitit.

Artur Baku
Hekuri dhe çeliku, Mitrush Kuteli
Triologjia e Shkodrës, Gazmend Krasniqi
100 lirikat, Frederik Rreshpja
Pusi, Kim Mehmeti
Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
Antipoezi, Gazmend Krasniqi
Toka të pabanuara, Sokol Zekaj
Negative space, Luljeta Lleshanaku
Fabula rasa, Agron Tufa
Shqipëria dhe Tokat e lirume, 1939-1946, Romeo Gurakuqi
Xhevdet Pozhari

Pusi, Kim Mehmeti
Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
Hekuri dhe çeliku, Mitrush Kuteli
Vila me tri porta, Vera Bekteshi
Roja i dritës, Flutura Acka
Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
Piramida e shpirtrave, Virgjil Muçi
Jetë paralele, Maks Velo
Ameba, Rigel Rizaj
Aleksandër Çipa

Të gjallë dhe të vdekur, Ilirian Zhupa
“Vetmia nuk është më e ve”, Akri Çipa
Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
Funeral, Artan Gjyzeli
Normalet, Erjus Mezini
Djalli komik, Zija Çela
Ati, Ardian Kycyku
Një buzëqeshje e pabesueshme, Fatos Arapi
Memento mori, Alket Cani
I keqi i vetes, Gazmend Kapllani
Monika Stafa

Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
Pusi, Kim Mehmeti
Jetë paralele, Maks Velo
Vila me tri porta, Vera Bekteshi
Tutori, Mimoza Ahmeti
Fqinjësi e trazuar, Bashkim Zeneli
Roja i dritës, Flutura Acka
Hekuri dhe çeliku, Mitrush Kuteli
Gurët e vetmisë, Tom Kuka
Koloreto Cukalli

100 lirikat, Frederik Rreshpja
Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
Jetë paralele, Maks Velo
Shqiptime të rralluara, Arben Dedja
Vepra e plotë, Lumo Skëndo
Laboratori i ëndrrës, Moikom Zeqo
Hekuri dhe çekiçi, Mitrush Kuteli
Fjalori etimologjik i gjuhës shqipe, Kolec Topalli
Negative space, Luljeta Lleshanaku
Ati, Ardian Kycyku
Enton Palushi

Kur sunduesi grinden, Ismail Kadare
Psikologji shqiptare, Ylli Pango
Provokateur, Mustafa Nano
Vila me tri porta, Vera Bekteshi
Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
Pusi, Kim Mehmeti
Jetë paralele, Maks Velo
Fqinjësi e trazuar, Bashkim Zeneli
Gurët e vetmisë, Tom Kuka
Piramida e shpirtrave, Virgjil Muçi
Durim Abdullahu

Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
Pusi, Kim Mehmeti
Vila me tri porta, Vera Bekteshi
Roja i dritës, Flutura Acka
Tutori, Mimoza Ahmeti
Fqinjësi e trazuar, Bashkim Zeneli
Roja i dritës, Flutura Acka
Hekuri dhe çeliku, Mitrush Kuteli
Gurët e vetmisë, Tom Kuka
Edon Qesari

Fjalori etimologjik i gjuhës shqiptare, Kolec Topalli
Hekuri dhe çeliku, Mitrush Kuteli
Kulla e Sahatit, Ardian Vehbiu
Kusuret e zotit Shyti, Ardian Vehbiu
100 lirikat, Frederik Reshpja
Negative space, Luljeta Lleshanaku
Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
Mendimi kritik i një qytetari, Gilman Bakalli
Shqiptime të rralla, Arben Dedja
Sonatë për gruan e një tjetri, Henrik S.G

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤