Vila gjigande e Bill Gates

E ashtuquajtura “Xanadu 2.0” është një vilë gjigande në pronësi të Bill Gates që ndodhet pranë liqenit Uashington në qytetin me po të njëjtin emër.

Vila 1

Picture 1 of 8

Me një sipërfaqe prej 61 mijë metra/katrorë, vila dallohet për dizajnin dhe teknologjinë e inkorporuar në të. Quhet “Xanadu 2.0” në bazë të vilës së personazhit kryesor në filmin Citizen Kane. U deshën 7 vite për të ndërtuar këtë vilë me 63.2 mln dollarë.

Shtëpia u dizajnua nga arkitekti i njohur Bohlin Cyvinski. Ka një librari shumë të madhe, sa pesë faqe të murit, përfshi dhe tavanin. Shtëpia është e pajisur me pashinë në të cilën ka një sistem muzikor nënujor. Nuk mungon as palestra 230 metra katrorë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤