Zgjedhja e një buqete për dasëm

white-cameo-handmade-bridal-bouquet

Çdo festë kërkon lule, kështu që nuk mund të imagjinohet një martesë pa një buqetë të bukur të nuses. Tufa r luleve të dasmës është gjithmonë një vepër arti dhe për disa njerëz ato kanë një domethënie të veçantë. Por ajo me siguri simbolizon dashuri dhe lumturi familjare, dhe kjo pasqyron shpirtin e nuses. Tufa luleve duhet të përputhet edhe me veshjen e dasmës së nuses. Çdo gjë tjetër është një çështje e imagjinatës.

Për të krijuar buqetën e dasmës, ju mund të përdorni të gjitha llojet e elementeve dekorative – rruza, pupla, shirita, Kristale, ngjyra dhe kështu me radhë. Duke zgjedhur buqetën e saj të dasmës, nusja shpreh individualitetin e saj, por ajo është me të vërtetë e rëndësishme që buqeta të jetë në kontrast me veshjen e dasmës, ajo nuk duhet të bashkohet me të. Kjo është arsyeja pse duhet të jetë një buqetë me tone më e errëta se veshja juaj (ose të lehta nëse është ngjyrë e errët veshja).

il_340x270.495605897_aet4

Çfarë lloj lulesh duhet të përmbajë buqeta e dasmës?
Më shpesh janë trëndafila të përdorura për buqetat e dasmës dhe ato janë ndoshta alternativa e përkryer. Përparësia e trëndafilave është se ato na japin një shumëllojshmëri të gjerë të ngjyrave dhe ato qëndrojnë të freskëta për një kohë të gjatë, dhe nuk janë shumë të shtrenjta.

bridal_bouquet_2deluxeflowers.eu_0009_bridal-bouquetbridal-bouquet-pictures-04

3471161037_0aefb77027

Zambakët duken të mahnitshme në një tufë lulesh dhe ato kanë erë vërtetë të mirë. Por ato kanë një disavantazh serioz – ato janë lule delikate dhe freskia e tyre zgjat shumë e pak që i bën ato të errëta dhe kjo u merr bukurinë e tyre.

 

e1d4cc469bfb0a5fa5d61c2878ae8611

elegant-white-lily-wedding-bouquet

Një pretendim i përhapur është se Orchids(orkide) janë lule të përkryera për një tufë lulesh dasme. Kjo është për shkak të bukurisë së tyre tropikale dhe ekzotike.

wedding-bouquet-orchids-3947005

c25a83c44befb5b5efa04b65d51fa598

Sa lule duhet të ketë një tufë lulesh?
Disa njerëz duan të tregojnë pasurinë e tyre duke e bërë atë shumë të rëndë dhe volumetrike. Është e njohur se bukuria kërkon sakrifica, por në fund të fundit, këto sakrifica nuk duhet të jenë përtej sferës së racionalitetit.

choosing-flowers-for-wedding-bouquetwedding-flower-arrangementscarrie-dan-bride-bouquet-007107-r1-004-s111627_vert

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤